Cekirdek Harekati onemli!!!
Cok onemli bir kampanya hic bir maliyeti yok ve sayilamayacak
kadar faydasi var.
Evde yedigimiz meyve cekirdeklerini kiraz,kaysi, erik, karpuz, kavun vb…
sonbahar aylarinda (cimlenmesi icin yagmurlarin baslayacagi mevsimlerde) piknige,daga, gezmeye gittigimiz arazilere topraga gomup uzerine de bir miktar su dokersek bunlarin bir kismi tutacak ve doganin dengesinin korunmasinda yarar saglayacak.
Sebzelerde oldugu gibi, yakinda meyve lerde de hibrit tohumlar yayginlasinca,
cekirdekten agac yetisme  imkani ortadan kalkacak.Bu nedenle elimizi cabuk tutup ulke sathina ne kadar ekebilirsek o kadar yararli oluruz.

Gonderenin Notu:
Bu yontemi yillardir ben uyguluyorum. . Meyva cekirdeklerini asla cope atmam.
Ankarada yuruyus yaptigim parklara savurdugum cekirdek epeycedir.. Parklardan topladigim at kestanelerini bile yolda gordugum buyuk bahcelere atarim.. 20 gun kadar once evde cimlenmeye baslayan patateslerden yemek yaparken, kabuklarini biraz kalinca soyarak bahcede topraga gomdum.. Simdi onlarca patetes bitkim var.. :))
Yerli tohumumuzu korumamiz son derece onemli.. Israil kaynakli tohumlarin emperyal amacli silah olarak kullanilip kullanilmadigini bilmiyoruz..
Ne zaman kuyrugumuz (yada boynuzunuzun) cikacagi belli degil..

-Cocuklariniza yemek ve sularini firesiz kullanimini ogretin. Az suyla banyo yapmanin yontemini ogrenin, uygulayin, ogretin.. Bu daha az “mutsuz” olmanizi ve hayatta kalmanizi saglayabilir. .
-Daha fazla su tuketmelerini gerektirecegi icin,cocuklarini zin ozellikle “kolali icecekleri tuketme aliskanligi olmamasina” ozen gosterin..

-(Telas etmeden, yikilmadan) benzeri yontemleri ogrenmek ve uretmek icin caba gosterin..